10:00

Nässjö FF blå

Referat

Referat: Bäckseda IF vit - Nässjö FF blå

Bäckseda IF avslutade säsongen 2019 med flaggan i topp när Nässjö besegrades i en jämn och tuff match med 5-2. Hela laget ska ha beröm för att de kämpade och slet för att hålla undan Nässjö på slutet. Annars började det mycket bra för hemmalaget som idag var ovanligt effektivt framåt och vi gick upp till 3-0 innan Nässjö reducerade till 3-1, vilket var resultatet efter den första perioden. Alla sprang och visade sig för att få en ny passning och vi kunde på så sätt ta oss fram till flera fina avslutslägen. Vi var lite oroliga att killarna hade bränt för mycket krut i den första perioden och sade till dem att hushålla med krafterna så att de skulle räcka hela matchen. Nässjö kom ju till spel med sex avbytare så de skulle ju definitivt orka springa i 60 minuter. I den andra perioden blev vi lite mer tillbakatryckta och med lite tur, en missad BIF-straff i protokollet, samt en storspelande målvakt var hemmalaget fortfarande i ledningen med 3-2 efter 40 spelade minuter. Inför sista perioden sa vi till spelarna att nu gällde det att kämpa och slita för att klara av det här, det är säsongens sista 20 minuter så nu måste ni ge allt. Vilket de svartklädda också gjorde. Det var bra hemjobb och uppoffrande spel i eget straffområde för att freda det egna målet som gällde. Dessutom kunde vi trycka in två mål framåt ganska tidigt i tredje perioden och ju närmare klockan tickade 60 minuter desto mindre kändes risken att BIF skulle tappa en 5-2-ledning. Från sidan kändes det som Bäckseda hade ganska bra koll på tillställningen sista 10 minuterna och vann helt rättvist säsongens sista match. Jubel i hemmalaget och fantastiskt kul att få se killarna lämna säsongen 2019 med en så här bra match som ett sista minne. Tack till alla spelare som var med och bidrog till en fin laginsats idag! Forza BIF!